مدیر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه تبریز گفت: ۵ عنوانِ تحقیقاتی برای انجام تحقیقات مشترک بین ایران و ترکیه انتخاب شدند.

همکاری ایران و ترکیه در زمینه ۵ موضوع پژوهشی

  • 29 Jul 2019
  • کد خبر: 53524
  • 642
همکاری ایران و ترکیه در زمینه ۵ موضوع پژوهشی

سعید شجاعی در گفتگو باخبرنگار مهربا اشاره به جایگاه دانشگاه تبریز به‌عنوانِ رئیس کارگروه ملی همکاریهای علمی ایران و ترکیه، درباره همکاری‌های این دانشگاه با دانشگاه‌های ترکیه، گفت: ما در وهله نخست به نمایندگی از ۴۲ دانشگاه ایران و به دلیل قرابت جغرافیایی و فرهنگی با ترکیه، وظیفه ملیِ برقراری و گسترش ارتباط با مراکز علمی این کشور را برعهده داریم و در این راستا علاوه بر تلاش برای ایجاد تعامل میان دانشگاه تبریز و دانشگاه‌های ترکیه، متعهد به برقراری و گسترش روابط علمی سایر دانشگاه‌های کشور با ترکیه نیز هستیم.

 

وی افزود: ما در چارچوب وظایفِ تعریف شده، ابتدا ساختار آموزش عالی ترکیه را مورد مطالعه قرار دادیم و با آگاهی از اینکه حوزه آموزش عالیِ این کشور عموماً زیر چتر اداره آموزش عالی (YOK) و شورای علم و فناوری (TÜBİTAK) فعالیت می‌کند، در گام بعدی به‌منظور طراحی چارچوبی برای ایجاد همکاری‌های علمی ایران و ترکیه، با شورای علم و فناوری این کشور وارد مذاکره شده و متعاقب آن تفاهمنامه‌ای میان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران و این شورا (TÜBİTAK) منعقد شد.

 

۵ عنوانِ تحقیقاتی مشترک میان دانشگاه تبریز و ترکیه

 

شجاعی با اشاره به اینکه دانشگاه تبریز در راستای عملیاتی کردن این تفاهم‌نامه، اسفند سال ۹۷ وارد عمل شد، ادامه داد: ابتدا با دعوت از پرفسور حسن ماندال؛ رئیس شورای علم و فناوری ترکیه و همچنین دکتر سالار آملی؛ قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل، نشستی را در دانشگاه تبریز برگزار کردیم که ماحصل آن تعیین ۵ عنوانِ تحقیقاتی بود که براساس آن بتوان طرح‌های ایران و ترکیه را فراخوان و جمع‌آوری کرد و پس از عبورِ آنها از فرایند داوری، نهایتاً طرح‌های برگزیده حمایت می‌شوند.

 

مدیر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه تبریز با اشاره به علوم مهندسی، علوم مواد، فناوری اطلاعات، علومِ شناختی و انرژی، به‌عنوانِ ۵ عنوانِ تحقیقاتی منتخب، اظهار داشت: برای اینکه همکاران به خوبی راهنمایی شوند، برای هر یک از عنوان‌ها، زیر عنوان‌هایی نیز تعیین شده است.

 

بارگذاری طرح‌های پژوهشی تا پایان مهرماه در سایت

 

وی با اشاره به راه اندازی سایت‌های طرف‌های ایرانی و ترکیه‌ای بمنظور بارگذاری طرح‌ها، گفت: از طریق این ۲ سایت، همکارِ ایرانی یا ترک، بعد از ارتباط‌گیری و دستیابی به توافق همکاری بر اساس چارچوب و نمونه طرح مشخص شده، تا ۲۸ مهرماه امسال فرصت دارند طرح‌ها را آماده سازی و بارگذاری کند. سپس طرح‌ها هم از طرف ترک و هم از طرف ایران وارد فرایند داوری می‌شوند و در ادامه طرح‌هایی که بالاترین امتیاز را کسب کنند، طی نشستی در آذرماه، مورد بررسی نهایی قرار گرفته و برگزیدگان به‌طور مشترک انتخاب خواهند شد.

 

وی در مورد میزان حمایت طرفین از طرح‌های برگزیده با بیان اینکه سهم حمایت ترک‌ها بیشتر است، افزود: میزان حمایت طرف ترک قابل ملاحظه است؛ بطوری که شورای علم و فناوری ترکیه که بسیار هم مشتاق به همکاری با ایران است، به ازای هر طرح و البته بدونِ محدودیت در تعداد، ۲۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته و این در حالی است که هر طرح، از طرف ما تا سقف ۴۰ میلیون تومان با مساعدت مرکز همکاری‌های بین‌الملل وزارت علوم و البته خود دانشگاه تبریز، مورد حمایت قرار خواهد گرفت.

 

مدیر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه تبریز در ادامه به ۲۰۰ تفاهم‌نامه منعقد شده میان دانشگاه تبریز و دانشگاه‌های مختلف جهان اشاره کرد و گفت: از این تعداد حدود ۸۰ تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی ترکیه بسته‌شده و اخیراً نیز همانطور که عنوان شد، در حال اجرای برنامه‌ای برای عملیاتی کردن این تفاهم‌نامه ها هستیم.


اشتراک گذاری

خبر‌های مرتبط

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد.